Vajiralongkorn

Fra WikiThailand
Spring til navigation Spring til søgning

Maha Vajiralongkorn, også kendt som Rama X, er den nuværende monark i Thailand. Han blev født den 28. juli 1952 som den anden søn af kong Bhumibol Adulyadej (Rama IX) og dronning Sirikit. Hans tronbestigelse som konge af Thailand markerede begyndelsen på en ny æra efter hans fars lange og bemærkelsesværdige regeringstid.

Hans tidlige liv inkluderede både uddannelse i Thailand og internationalt. Han studerede blandt andet i Storbritannien og Australien. Hans uddannelse omfattede også militær træning, og han har haft en aktiv militær karriere, hvor han avancerede i rang og nåede graden som general i Thailands hær.

Kong Maha Vajiralongkorn er den tiende konge i Chakri-dynastiet, som har regeret over Thailand siden 1782. Hans kongelige navn, "Vajiralongkorn," betyder "lyset fra ædle ædelstene." Kongens offentlige profil har været genstand for interesse og diskussion, både i Thailand og internationalt.

Som monark har kong Maha Vajiralongkorn fortsat med at fremme de kongelige traditioner og symboler, der er så vigtige for Thailands kultur og historie. Han har også engageret sig i forskellige velgørenheds- og samfundsprojekter for at forbedre uddannelse, sundhed og velfærd for det thailandske folk.

Kongens forhold til offentligheden og den offentlige opfattelse af ham har været genstand for diskussion. Hans majestæt har vist en vilje til at styrke og bevare den kongelige institutions rolle i det moderne samfund samtidig med, at han også har udforsket mere moderne kommunikationsmidler for at nå ud til sit folk.