Phuket

Fra WikiThailand
Skift til: Navigation, Søgning

Phuket (thai: ภูเก็ต) er en ø og provins i det sydlige Thailand. Øen er den største i Thailand og er et populært turistmål. Navnet Phuket kommer af det malaysiske ord Bukit, som betyder bakke/bjerg. Det har ingen betydning på thailandsk. Phukets økonomi var traditionelt baseret på udvinding af tin, men er det ikke mere, fordi tinpriserne er så lave.

Det vigtigste turistområde på Phuket er Patong Strand; andre populære strande er Karon Strand, Kata Strand, Nai Harn Strand og Bang Tao Strand. Siden 1980-erne er Phuket blevet udviklet som turistmål.


Indholdsfortegnelse

Historie

Phuket var før 1970 ikke særlig udviklet. Øen var placeret langt fra Bangkok, der var ingen bro til fastlandet, dårlige veje og ukendt som feriested. Phuket begyndt i 70'erne med internationale flyvninger hvilket lettede eksporten af kokosnødder, tin og gummi. Omkring 1980 dukkede de første backpackers op og fik startede Phukets gode rygte som feriested. Turister boede i starten i de eksiterende bungalows. Senere blev der investeret i hoteller. Øen er nu en af de rigeste provinser i Thailand. Den 26. december 2004 blev øen ramt af tsunamier udløst af en række undersøiske jordskælv. Cirka 250 mennesker blev dræbt, både turister og thailændere.

Økonomi

Phukets økonomi har tidligere været baseret på udvinding af tin. Den største indtægtskilde er nu turismen.

Geografi

Phuket er den største ø i Thailand. Den er på størrelse med Bornholm.

Strande

Patong Beach

Patong Beach er den største og mest kendte strand.

Karon Beach

Demografi

Langt størstedelen af befolkningen er buddister. Ca. 30 % er muslim. Der er ca. 10.000 indfødte thaier på øen. Herudover 250.000 tilflyttede thaier der overvejende arbejder i turistindustrien.

Transport

Transport til og fra Phuket

Tog

Du kan tage toget fra Bangkok til Surat Thani. Strækningen er 650 km og varer ca. 12 timer. Derefter 5 timer med bus for at nå Phuket. For togtider se [1]

Fly

Phuket International Airport Mange flyselskaber flyver direkte til Phuket fra europæiske storbyer. Desuden er der mange indenrigsruter specielt til og fra Bangkok.

Bus

Busrejse fra Bangkok til Phuket tager ca. 14 timer. Der kører almindelige AC busser samt VIP busser.

Færge

Der er færge til Ko Phi Phi et par gange om dagen. Desuden færge til Ko Racha Similan Islands i højsæsonen.

Transport på Phuket

Bus

Der er forbindelse med bus mellem Phuket Town og Patong Beach

Songthaew

Tuk-tuk

Personlige værktøjer
Navnerum

Varianter
Handlinger
Navigation
Værktøjer