Loy Krathong

Fra WikiThailand
Version fra 6. apr. 2013, 10:34 af Thomas (diskussion | bidrag) Thomas (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'Loy Krathong er en festival der bliver fejret hvert år i hele Thailand. Den bliver holdt ved fuldmånen i den 12. lunære måned ifølge den Thalandske kalender [[Patitin C...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Loy Krathong er en festival der bliver fejret hvert år i hele Thailand. Den bliver holdt ved fuldmånen i den 12. lunære måned ifølge den Thalandske kalender Patitin Chantarakati. Tidspunktet svarer som regel til midt i november.

Loy betyder "flydende" og Krathong er en lille skål eller beholder lavet af bananblade. Krathong indeholder mønter, lys, røgelsepinde og blomster.
Festivalen begybder om aftenen når det er fuldmåne. Man bærer sine Krathongs til den nærmeste flod, tænder røgelsespindene og lys og afgiver et ønske mens man sætter den i vandet.


Ifølge Thai skik skal man blive ved med at kigge på sin Krathong indtil den er ude af syne.


Skønhedskonkurrence

En skønhedsdronningkonkurrence er også en del af festivalen. Den kaldes Noppamas skønhedskonkurrence og afholdes over hele landet. Noppamas, som kan sammenlignes med gudinden Venus hos grækerne, er en legendarisk kvinde fra Thailands sukhothai periode. Ballonopsendelser og fyrværkeri er andre ting der hører til festivalen.

Historie

Festivalen menes at stamme fra Indian som en Hindu festival. Brahmin Festivalen i Thailand blev først holdt i Sukhothai men er nu spredt til hele landet.